Voorwoord / Inhoud

Verandering

Wie koopt er niet bij de bekende modeketens? Het liefst lopen we met tassen vol voor weinig de deur uit. Maar wat we ons misschien nog niet voldoende realiseren, is dat ergens in de keten iemand de dupe is van de prijzen waar wij zo blij van worden. Onderzoekers van het Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE) deden in opdracht van ASN Bank onderzoek naar eerlijk loon in de kledingindustrie. Dan blijkt dat we nog wel de nodige stappen moeten zetten. Ook qua bewustwording bij de consumenten.

Oud-prof voetballer en RSM-alumnus Wouter Gudde verbrak de samenwerking met Feyenoord toen hij aantrad als commercieel directeur van Excelsior. De club wilde en ging zelfstandig verder. Het heeft ze met een verdrievoudiging van de begroting geen windeieren gelegd. Ea. liep een dagje mee.

Tenslotte: ook ea. verandert. Hoe we het magazine gaan vormgeven is mede aan u. Geef ons feedback via het lezersonderzoek. Als u bij de eerste 40 hoort die de enquête invult, krijgt u van ons een notitieboekje. Laten we verandering omarmen, want … we have to change to stay the same.

Kristel Baele
voorzitter College van Bestuur

De studententijd van Ton van der Kolk

Ton van der Kolk studeerde bedrijfseconomie. Sinds 1990 is hij eigenaar van het Kookpunt, een begrip in Rotterdam en wijde omstreken.

Dagje mee met Wouter Gudde

Wouter Gudde is commercieel directeur van Excelsior. Naast het voetbal organiseert hij met de foundation, Excelsior4all veel maatschappelijke projecten. Ea. loopt een dagje mee.

Familiebedrijven

Een verhaal over het ontgroeien van het suffe en conservatieve imago van familiebedrijven. En de ervaringen van 3 alumni: Job Dura, Bob de Kuyper en Pieter van Oord.

Voorwoord / Inhoud
Achtergrond: